ОБЩЕСТВЕН ДАРИТЕЛСКИ ФОНД, Стара Загора

Switch to desktop

Кулинарен фестивал набира средства с благотворителна цел

IknowbgУтре, 12 май 2016 г., в Стара Загора ще се проведе Международният кулинарен фестивал „България посреща вкусовете на света“. Освен да запознава с кулинарните традиции, обичаи и многообразието на културите на света, събитието има ясна благотворителна кауза: със събраните дарителски средства ще бъдат оборудвани с липсващи специализирани уреди линейките на Центъра за спешна медицинска помощ в Стара Загора.

Стара Загора е първият град, в който ще се проведе Международен кулинарен фестивал „България посреща вкусовете на света“, чиято цел е кулинарните традиции, обичаи и многообразието на културите на света да бъдат мост за партньорство и развитие. Той се открива официално на 12 май 2016 г., от 11.00 ч., в МОЛ Галерия. Тук можете да изтеглите програмата.

Организатори са Община Стара Загора, Търговско-промишлена палата и Агенцията за регионално икономическо развитие в партньорство с Министерство на туризма, GTC България, Кулинарна Академия HRC, Международен женски клуб и 20 чуждестранни посолства у нас.

Фестивалът е продължение на инициативата „Мислиш си, че познаваш България!?“, която през миналата година популяризира страната ни като предпочитана туристическа дестинация. Специфичното за събитието в Стара Загора е, че пред представителите на дипломатическите мисии и други гости от национални и международни организации и потенциални инвеститори, ще бъде представен икономическият, туристически и инвестиционен потенциал на регион Стара Загора.

Събитието има ясна благотворителна кауза: със събраните дарителски средства ще бъдат оборудвани с липсващи специализирани уреди линейките на Центъра за спешна медицинска помощ в Стара Загора. Срещу минимално дарение от 3 лева в подкрепа на каузата, посетителите на събитието, ще могат да дегустират приготвените по време на презентациите кулинарни специалитети от страните участнички, местни специалитети и чудесни вина и напитки.

То е насочено към професионални готвачи и ученици от специализирани училища, любители на кулинарното изкуство, лица с потенциални икономически, търговски, кооперационни и инвестиционни интереси към регион Стара Загора, както и към всички граждани и гости на града.

Дарения за каузата могат да се правят и по сметка на:

Обществен дарителски фонд- Стара Загора
Първа инвестиционна банка Стара Загора
IBAN: BG57 FINV 9150 10BG N05T 02,
BIC: FINVBGSF

За да получите договор за дарение, моля да се свържете с офиса на Обществен дарителски фонд на тел. 042 602 155, 0884 842 933 или пишете на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..">Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Повече информация за феста – www.iknowbulgaria.bg, www.facebook.com/IknowBulgaria, https://goo.gl/Vm7QwA

Copyright © 2011 Обществен дарителски фонд - Стара Загора. Всички права запазени. Сайтът е обновен по проект „Институционално укрепване на Обществен дарителски фонд – Стара Загора”, финансиран от Фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма „Развитие на обществените фондации в България (юли 2011 – юни 2013) с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”.

Top Desktop version