ОБЩЕСТВЕН ДАРИТЕЛСКИ ФОНД, Стара Загора

Switch to desktop

Дни на толерантността в Стара Загора

45424909От 8 до 22 ноември в Стара Загора се провеждат дни на толерантността. Организаторите са подготвили интересна програма от събития, в които има книги, филми, музика, фотография, поезия, живи истории, преживелищни игри, вкусна храна от Близкия изток. Не пропускайте да опитате нещо различно, което да докосне вашите сетива!

Дните на толерантността се организират от Фондация "Мисия Криле", по два проекта финансирани съответно от Обществен дарителски фонд - Стара Загора по проект "Нещо различно" и Български фонд за жените по проект "Сближаване".

08.11. (четвъртък)
18:00-18:30 ч. Откриване на фото-изложба „Имам си една мечта“ във фоайето на РБ „Захарий Княжески“. Изложбата е посветена на децата бежанци и е осъществена от фотографа Илка Антонова и журналиста Нидал Хлайф с подкрепата на УНИЦЕФ. С откриването на изложбата, откриваме серия от събития през ноември, които отварят темите: Дом, Път, Миграция, Другите.

18:30-20:00 ч. Прожекция на документалния филм „Няма къде да се скриеш“ (Норвегия, Швеция) – зала първи етаж, РБ „Захарий Княжески“ – вход свободен. НЕ СЕ ПРЕПОРЪЧВА ЗА ДЕЦА И МЛАДЕЖИ ПОД 16 год!

12.11. (понеделник)
18:30-20:00 ч. Прожекция на документалния филм „Пощальонът“ (България) – зала първи етаж, РБ „Захарий Княжески“ – вход свободен

15.11. (четвъртък)
ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ СЪРЦА в Комплекса за социални услуги – отбелязване на Международния ден на толерантността

16.11 (петък)
18:30-21:00 ч. Публично четене на литература, свързана с миграция в Къщата на Архитекта. Текстовете ще бъдат предварително обявени, а гостите ще имат възможност да се включат и да прочетат любимите си пасажи по темата.

Акустичен концерт на Ража и Илияна от Dead Man’s Hat

Кулинарно събитие: „Опитай нещо различно“ – автентична кухня от Близкия Изток.
Предварително запазване на места, вход свободен

22.11. (четвъртък)
18:30-20:00 ч. Прожекция на документалния филм „Кетермая“ (Великобритания, Ливан) – зала първи етаж, РБ „Захарий Княжески“ – вход свободен
На прашен хълм, заобиколен от маслинови дървета, децата на Кетермая играят далеч от ужасите на Сирия. Дните им преминават в игри и мечти, както дните на всички останали деца по света. Но животът в ливанския бежански лагер никак не е лесен. Загубата на близките, липсата на дом, прекъснатото образование, както и белезите на войната, се усещат във всеки кадър на този необичаен портрет на детската невинност.

Организаторите си запазват правото за промени в събитията, за което ще бъде обявена своевременно информация.

Copyright © 2011 Обществен дарителски фонд - Стара Загора. Всички права запазени. Сайтът е обновен по проект „Институционално укрепване на Обществен дарителски фонд – Стара Загора”, финансиран от Фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма „Развитие на обществените фондации в България (юли 2011 – юни 2013) с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”.

Top Desktop version