ОБЩЕСТВЕН ДАРИТЕЛСКИ ФОНД, Стара Загора

Switch to desktop

Празник на Супергероите

IMG 39081За празничната атмосфера в началото на учебната година, на 15 септември в парк “Артилерийски”, се проведе целодневна програма за децата и юношите на града, която включваше спортни занимания, игри, усвояване на различни умения и атракции. Всичко това подчинено на тематиката на известните за децата супер герои. Така, вместо да ги гледат на екраните, децата съпреживяха на живо приключенията на своите любими герои.

Съоръженията, обслужвани изцяло от доброволци, включваха въжен лифт, съоръжение за „летене“, стрелба по мишена, бягане, дърпане с въже, удряне с чук, защитаване от водни балони с щит, умения с бич, почистване на „океана“. Имаше и работилници - рисуване на лица и ръчен труд.

Целта беше децата да усетят духа на екипност, да се запознаят с други ученици и у тях да се появи желание за още приключения в бъдеще. На приключенския празник Супергерои участие взеха 250 деца. За безпроблемното протичане на празника бяха привлечени 40 доброволци -младежи. Радваме се, че родителите, които придружаваха децата и се забавляваха заедно с тях.

Събитието беше финансирано от Младежка банка Стара Загора.

Copyright © 2011 Обществен дарителски фонд - Стара Загора. Всички права запазени. Сайтът е обновен по проект „Институционално укрепване на Обществен дарителски фонд – Стара Загора”, финансиран от Фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма „Развитие на обществените фондации в България (юли 2011 – юни 2013) с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”.

Top Desktop version