ОБЩЕСТВЕН ДАРИТЕЛСКИ ФОНД, Стара Загора

Switch to desktop

Моето училище – твое бъдеще

AlumniВ началото на септември „Обществен дарителски фонд – Стара Загора” започна работа по нов проект „Моето училище – твое бъдеще”. Инициативата има за цел да разработи система, която да обедини бивши възпитаници (алумни) на средни училища, гимназии или професионални гимназии в Стара Загора, които да станат редовни дългосрочни дарители за каузи свързани с училището, което са завършили.

Чрез създаването на алумни общности искаме да въвлечем хора, които са постигнали добра професионална реализация в дарителски кампании за своето училище. Ще организираме онлайн форуми където дарителите ще могат да решат каква кауза в помощ на своето училище биха подкрепили. Конкретните идеи (например стипендии, изграждане на спортни игрища, оборудване на лаборатории, кабинети, закупуване на учебна техника и пособия и др.) ще бъдат определени съвместно от алумни общностите, ръководството на училището, ученическия съвет, преподавателите и други дарители.

Освен към алумни общностите послания за подкрепа ще бъдат отправени към гражданите и местния бизнес, които също биха могли да се включат в кампаниите на отделните училища. Дарителските кампании ще имат състезателен характер между алумни общностите. За удобство на дарителите (най-вече за тези извън България) ще ползваме www.platformata.bg

Предвиждаме и награда „Кой е по-по-най” за която ще се състезават всички алумни общности, кой ще стане първенец в набирането на средства. Алумни общността събрала най-много средства за своята кауза ще получи награда. В процеса на провеждане на кампаниите периодично ще даваме информация за набраните средства.

В края на проекта ще проведем и Форум с представители на всички средни училища в Стара Загора, на който ще представим постигнатите резултати. Ще им предоставим know-how за начина на организиране на алумни общности и ще им дадем реална информация за това какво е проработило и какво не. По този начин ще окуражим и останалите училища да поддържат активна алумни общност. Те ще могат да организират подобни кампании в които да включат свои бивши възпитаници, които да се обединяват около идеи, които да финансират.

Проектът е финансиран с 32 000 лв. осигурени по програма „Развитие на дарителството на местно ниво” от Сдружение „Платформа АГОРА и Фондация „Америка за България”. Изявленията и мненията изразени тук, принадлежат единствено на Фондация „Обществен дарителски фонд и не отразяват непременно вижданията на Фондация „Америка за България” или нейните партньори.


Фондация „Америка за България” е независима, неправителствена и неполитическа американска благотворителна фондация, която работи в партньорство с български организации за укрепване на частния сектор и демократичните институции в страната. Фондацията е плод на успеха на Българо-америкснакият инвестиционен фонд (БАИФ), създаден през 1991 г. от Конгреса на САЩ с подкрепата на Американската агенция за международно развитие. За повече информация” www.usa4bg.org

Copyright © 2011 Обществен дарителски фонд - Стара Загора. Всички права запазени. Сайтът е обновен по проект „Институционално укрепване на Обществен дарителски фонд – Стара Загора”, финансиран от Фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма „Развитие на обществените фондации в България (юли 2011 – юни 2013) с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”.

Top Desktop version