ОБЩЕСТВЕН ДАРИТЕЛСКИ ФОНД, Стара Загора

Switch to desktop

Благотворителност по време на сватба

DSC 330 webДве нови болнични легла дариха младоженците Силвия и Александър Ларднър на Белодробната болница (СБАЛПФЗСЗ) в Стара Загора.

Старозагорката Силвия се запознава с Александър докато работи на летището в Дубай, ОАЕ преди 8 години. Следва връзка от разстояние, местене, смяна на континенти, устройване на съвместния живот. През 2019, по време на романтично пътешествие, Алекс ѝ предлага да създадат семейство.

Заради рестриктивните мерки свързани с пандемията от коронавирус плановете им се променят многократно през последните две години. В крайна сметка, след частично вдигане на рестрикциите във Великобритания, през месец май тази година двамата успяват да сключат брак, и след още доста перипетии, свързани с трудностите с международните пътувания, през юли двамата успяват да кажат заветното „ДА” и пред роднини и приятели в България.

Силвия и нейният любим Алекс организират тържество в семеен и приятелски кръг на Старозагорските бани. И двамата имат една молба – гостите да не носят цветя. Цветята са красиви, но увяхват бързо, когато се откъснат. Затова в сватбения ден вместо букет или растение, гостите са призовани да използват специалната кутия за благотворителност.

И така с тези средства са закупени две нови болнични легла за Белодробната болница. В нея се лекуват хора страдащи от туберкулоза, други белодробни болести, както и болни от covid-19.

„С това дарение вече всички стаи в пулмологичното отделение ще бъдат оборудвани със съвременни легла, които са значително по-комфортни за хората постъпили на лечение в болницата”, споделя Камелия Харачерова, директор на лечебното заведение. И допълва „Благодарни сме на тези млади хора, че в най-светлия си час решиха да направят нещо в полза на обществото в нашия град.”

  

Снимките са предоставени от семейството.
Фотограф: Димитър Александров, студио 'Alexandrof'

 

DSC 429 web

Copyright © 2011 Обществен дарителски фонд - Стара Загора. Всички права запазени. Сайтът е обновен по проект „Институционално укрепване на Обществен дарителски фонд – Стара Загора”, финансиран от Фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма „Развитие на обществените фондации в България (юли 2011 – юни 2013) с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”.

Top Desktop version