ОБЩЕСТВЕН ДАРИТЕЛСКИ ФОНД, Стара Загора

Switch to desktop

Нов партньорски проект на ОДФ

IRISОт началото на септември Фондация „Обществен дарителски фонд – Стара Загора” в партньорство с Комплекса за социални услуги за деца и семейства изпълняват съвместен проект. Дейностите по проект „"Да подкрепим децата и семействата в Стара Загора в ситуация на Covid-19", са финансирани по програма „ИРИС” от Фондация „Работилница за граждански инициативи”. 

Икономическата криза породена от мерките за справяне с covid-19 доведе до това, че много хора загубиха работата си, следствие на което множество семейства, останаха без доходи и са изправени пред реална опасност от бедност. Това може да породи редица проблеми в семейните отношенията и в някои случаи да доведе дори до изоставяне на деца.

Проектът ще предоставя хуманитарната помощ, която включва основни хранителни продукти и хигиенни препарати. Вида на помощта се определя според нуждите на всяко семейство на базата на оценка на уязвимостта изготвена от служителите на Комплекса.

Паралелно с това на засегнатите семейства се осигуряват специализирани услуги според потребностите - консултиране, придружаване, информиране, както и разрешаване на семейни конфликти, хранене на децата и др.

Целта на проект е да подкрепи особено уязвими семейства, за да предотвратим изоставянето като вариант за справяне с кризата.

Повече за проекта можете да видите в това интервю по телевизия Загора.

Проектът „Да подкрепим децата и семействата в Стара Загора в ситуация на Covid-19” е финансиран по програма „ИРИС” от Фондация „Работилница за граждански инициативи”. Ако желаете да подкрепите програма „ИРИС” дарения могат да се направят чрез изпращане на DMS IRIS на кратък номер 17777, чрез Platformata.bg или дирекнто по банкова сметка на ФРГИ:

Банкова сметка в BGN: BG61 FINV 9150 1215254507
BIC: FINVBGSF
Първа инвестиционна банка

Copyright © 2011 Обществен дарителски фонд - Стара Загора. Всички права запазени. Сайтът е обновен по проект „Институционално укрепване на Обществен дарителски фонд – Стара Загора”, финансиран от Фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма „Развитие на обществените фондации в България (юли 2011 – юни 2013) с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”.

Top Desktop version