ОБЩЕСТВЕН ДАРИТЕЛСКИ ФОНД, Стара Загора

Switch to desktop

Швейцарско-българската културна асоциация дари роял

maria4Днес, в Стара Загора беше открит новият Културен център за даровити деца „Проф. Петър Жеков“. Той се помещава в центъра на града, в сграда дарена от сестрата на професора - Мария Жекова. Сградата, която беше ремонтирана от община Стара Загора ще се превърне в истински оазис на изкуствата.

На втория и третия етаж на Центъра са разположени кабинети за занимания по различни видове изкуства. В Камерната зала на първия етаж ще се изявяват възпитаници на Националното училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“.

За техните нужди нашият швейцарски партньор - Швейцарско-българската културна асоциация, която е основана от Старозагорската пианистка Михаела Стефанова, осигури прекрасен инструмент – роял, който беше доставен от Швейцария със съдействието на Община Стара Загора в лицето на кмета Живко Тодоров.

Снимка: stz24.com

Copyright © 2011 Обществен дарителски фонд - Стара Загора. Всички права запазени. Сайтът е обновен по проект „Институционално укрепване на Обществен дарителски фонд – Стара Загора”, финансиран от Фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма „Развитие на обществените фондации в България (юли 2011 – юни 2013) с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”.

Top Desktop version