ОБЩЕСТВЕН ДАРИТЕЛСКИ ФОНД, Стара Загора

Switch to desktop

Запознайте се и програмирайте в Стара Загора

robots.jpgЗа първа година Обществен Дарителски Фонд - Стара Загора кандидатства в инициативата „Запознайте се и програмирайте“. Това е част от международната програма Meet and Code – инициатива, която съществува от 2017 г. и подкрепя създаването на различни дигитални умения сред младежите. В нея участват повече от 20 страни.

За Стара Загора са предвидени 3 събития:

Роботите идват в Стара Загора

Първото събитие „Роботите идват в Стара Загора“ ще се проведе на 08.10.2022 г. в сградата на ПГКНМА „Проф. Минко Балкански“. В рамките на деня, IT гимназията ще стане домакин на цял „град“ от роботи. Специалисти от различни компании ще демонстрират пред посетителите новостите в роботиката и възможностите пред младежите с интереси в областта

IT за всеки: Момичетата в технологиите

Следващата събота, на 15.10.2022 г., отново в сградата на IT гимназията на ул. „Стефан Сливков“ 7 ще се проведе събитие ”IT за всеки: Момичетата и технологиите“. По време на еднодневната работилница, момичета, които имат интерес в технологиите или просто са любопитни да научат повече за тази динамично развиваща се индустрия, ще могат да се срещнат с вдъхновяващи дами, успешно реализирали се в IT сектора.

Python: Битка на Кодове 2

Последното събитие от SUPER месеца в компютърната гимназия е втора част на провеждания вече курс “Python: Битка на кодове” - работилница за ученици в горните класове на гимназията, с която ще получат или надградят знания по един от най-популярните езици за програмиране в момента – Python. С този 2-дневен курс (2 дни по 5 часа), младежите ще работят с един от най-модерните и привлекателни в момента езици – Python.

Събитията които ще се проведат в рамките на месец октомври са възможни благодарение на подкрепата на Фондация “Работилница за граждански инициативи”, SAP и TechSoup Europe. Ръководител на проекта е Боряна Пейчева.

Copyright © 2011 Обществен дарителски фонд - Стара Загора. Всички права запазени. Сайтът е обновен по проект „Институционално укрепване на Обществен дарителски фонд – Стара Загора”, финансиран от Фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма „Развитие на обществените фондации в България (юли 2011 – юни 2013) с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”.

Top Desktop version